Safari/bad

Zanzibar, Pemba Island, Mafia Island, Serengeti, Ngorongoro, Selous, Ruaha N.P..

Det är i högsta grad lämpligt att kombinera trekking Kilimanjaro med en upplevelserik och unik safari eftersom ni i alla fall befinner er nära Världens Mesta Naturområden – läs nationalparker. Studera förslag på safari i Tanzania hos arrangörer.

Skönt är också att njuta på en palmbeströdd beach på t ex Zanzibar efteråt.

Allt beror på tid och budget förstås.

Klicka på sponsorerna till höger för att studera alternativ eller ett konkret förslag finns här: http://www.afrikaresor.se/safari-resor/safari-i-tanzania/vandring-kilimanjar-safari-zanzibar/


Vill man inkludera det mer namnkunniga Serengeti krävs min 4 nätters övernattning varav två i Serengeti. Avstånden är mycket stora i Afrika. Obs att det kostar att vara i parkerna. Tot över 3000 pppdygn pga mat, boende, guide, parkfee för er och guide och bil, och safaribil.


Exempel på minimum kostnad för en tur enbart till och ner i den fantastiska Ngorongoro kratern: parkfee 90 usd pp, kraterfee 400 per bil, boende utanför parken (eg. conservation area) 2 nätter ”billligt” boende inkl mat 350 pp. Ni får inte åka ner utan fyrhjulsdrift så bilhyra lär bli ca 400 + diesel 80. Tot om ni fyller bilen ! dvs är minst 4a personer: ca 6000 SEK per person! Då har ni inte den service o kunskap ni får från en guide. Ni kan skippa en dags boende men då får ni bo i Arusha i stället. Ngt billigare men jäktigare. Fetglöm att tälta. Då behöver ni mat, kök, utrustning mm o man är rätt slut efter en dag i parkerna och ”vinsten” är liten.
(Priser är ca under år 2018 inkl VAT)

Jag har blivit rätt trött på alla försök och frågor om att göra det billigt. Det går inte om man vill ha ngn form av kvalitet så därför får ni de för backpackers chockartade siffrorna ovan. Safari i nationalparker är inget för backpackers direkt.